Werving GalanNXT: Make, buy or ally that’s the question

Bij GalanNXT werken we voor onze werving sinds kort samen met Fairlane – headhunters for consulting positions. Nadat we sinds zomer 2017 vooral zelf hebben geworven uit ons ‘warme netwerk’, door middel van wervingsborrels, via social media en via Consultancy.nl, is nu het moment daar om gericht samen te werken met een specialist. De reden dat we gaan samenwerken met dit bureau is dat we in de zomer tot de conclusie kwamen dat een jaar zelfstandig werven ons te weinig NXT-adviseurs had opgeleverd om te voldoen aan de ambitie om uiteindelijk te groeien naar 15 NXT-ers. En wie A zegt, moet B zeggen vinden wij.

 

Uit onze funnel analyse bleek dat de achterblijvende werving enerzijds komt doordat ons employer brand nog onvoldoende bekend is bij onze doelgroep (organisatieprofessionals met ca 3jr ervaring). We groeien gestaag door naar 75 followers op Linkedin, maar dat gaat het verschil nog niet maken. Anderzijds blijkt dat het lastig blijkt om als je al in gesprek komt met topkandidaten het als jonge startup nog knap uitdagend is om mensen over de streep te trekken in de war for talent waar je zo langzamerhand wel weer mag spreken bij onze doelgroep!

 

Om mensen over de streep te trekken hebben we onze kandidaatjourney geanalyseerd en verbeteringen en versnellingen aangebracht, waarover we wellicht later nog zullen berichten. Maar om aan onze bekendheid in de markt te werken hebben we na een marktverkenning besloten om te teamen met Fairlane. Zij hebben goed inzicht in de doelgroep en hebben een groot bestand waaruit zij kunnen putten om voor ons de juiste kandidaten te vinden. Ook kunnen zij ons helpen ons proces en aanbod iteratief aan te scherpen op basis van hun kennis en ervaring. Bij ons werkt Eva Smeele als trekker Werving & Selectie intensief samen met 2 enthousiaste consultants van Fairlane om de juiste kandidaten te vinden en te screenen. We verwachten veel van deze samenwerking!