We hebben een nieuwe collega!

Afgelopen zomer hebben we weer een nieuwe adviseur aan ons team mogen toevoegen: Charlotte Leenders. Met haar achtergrond in bestuurskunde en bedrijfskunde komt zij met haar kennis en expertise het team van GalanNXT versterken. Bij GalanNXT werken we vanuit het gedachtegoed ‘zo kan het ook’. Daarom aan haar de kennismakingsvraag: Wat versta jij onder ‘zo kan het ook’?

Charlotte: Bij ‘zo kan het ook’ komt er eigenlijk gelijk een tegengestelde zin in mij op die vooral in mijn allergie zit. Namelijk: ‘zo doen we het al altijd’. Een zin die ik met enige regelmaat nog hoor bij een opdrachtgever. Zelf ben ik altijd op zoek naar meer mogelijkheden en vind ik het belangrijk om nieuwe mogelijkheden te omarmen. Mijn reactie op de zin ‘zo doen we het altijd al’ is dan ook vaak: So what? Dit vraagstuk vraagt om nieuwe mogelijkheden en we het gaan het niet redden met ‘zo doen we het altijd al’.
Daarbij is dit thema voor mij eigenlijk breder dan het daadwerkelijk realiseren van vernieuwingen op het gebied van IT of organisatiekunde. Het gaat bij ‘zo kan het ook’ namelijk vooral om de mensen binnen een project en binnen de organisatie mee te krijgen. Hoe krijg je mensen in een adoptieve houding ten aanzien van de verandering? Verandering gaat in mijn ogen slechts een deel over structuur, maar vraagt vooral een heldere visie en stimulerend leiderschap. Juist op deze elementen vind ik het belangrijk om naar nieuwe mogelijkheden te zoeken, waardoor je mensen zo goed mogelijk kan meenemen.
Tijdens mijn eerste week bij GalanNXT mocht ik gelijk mee werken aan de strategie van onze organisatie zelf. Het was mooi om te zien hoe het team continu onderzocht hoe het gedachtegoed van ‘zo kan het ook’ in de praktijk kan worden gebracht. Een mooie context om zowel voor mijzelf als bij de opdrachtgevers naar die mogelijkheden te blijven zoeken.