Drie nieuwe adviseurs voor GalanNXT

2019 begint voor ons met de komst van drie nieuwe adviseurs: Marit Timmers, Herm van Veen en Jessica van der Plas. Drie frisse en gemotiveerde karakters die zowel bij onze opdrachtgevers als bij GalanNXT veel moois hopen te brengen. Bij het aanhaken van de nieuwe adviseurs is uiteraard gekeken of ze over voldoende NXT-DNA beschikken. Onderdeel daarvan is durf tonen, openstaan voor nieuwe leerervaringen en experimenteren. Daarom de vraag aan hen alle drie: waar wil jij in 2019 mee experimenteren?

 

Marit Timmers

Experimenteren met leiderschap. Dat is mijn doel voor 2019. Ik weet van mijzelf dat ik in het begin (met name bij klanten) ietwat afwachtend kan zijn. Ik zou mijzelf dan ook omschrijven als het kat-uit-de-boom-kijk type. Van nature wil ik graag eerst weten wat de gebruikelijke wijze van communiceren is binnen een team of organisatie en voeg me dan naar wat mij de best passende begeleiding lijkt. Alhoewel deze aanpak over het algemeen effectief is in mijn werk, merk ik ook dat het in mijn nadeel kan werken. In sommige situaties kom ik aan het begin niet sterk genoeg over en zet ik mijzelf op een achterstand die niet nodig is. Het komende jaar wil ik meer leiderschap tonen, verschillende stijlen van leiderschap uitproberen en vanaf het eerste moment er met een bepaalde leiderschapsstijl staan. Als het nodig is, kan ik mijn stijl altijd nog in een later stadium aanpassen, maar ik wil graag die verschillen gaan ervaren. Naast dit puur werk-gerelateerde experiment, zal ik ook gaan experimenteren met het vinden van een flexibele balans tussen werk en privé. Met de komst van onze eerste kleine, verwacht ik dat 2019 experimenterend genoeg wordt.

 

Herm van Veen

Ehm, ja, leuke vraag. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijzelf nog nooit concreet de vraag heb gesteld waarmee ik wil gaan ‘experimenteren’. In mijn werk is er genoeg ruimte voor nieuwe leerervaringen en het uitproberen van verschillende werkwijzen, maar normaal gebeurt zoiets bij mij spontaan en is het niet iets wat ik van tevoren bedenk. Maar nu de vraag me zo wordt gesteld, is het wel een goed moment om erbij stil te staan. Waar ik mee wil gaan experimenteren in 2019 is het toepassen van nieuwe methodes binnen trainingen en het spelen met de dynamiek in een team. Ik denk dan aan: uit de comfortzone, in beweging brengen en nieuwe patronen ontwikkelen. Mensen en teams vervallen nog te snel in een standaard reactie. Door meer met onverwachte interventies te werken, wil ik deze mensen wakker schudden, misschien zelfs een beetje choqueren. Wanneer mensen denken: ‘Wat gebeurt hier? Ik weet niet wat ik moet doen?’, wordt het interessant. Dit zijn namelijk de momenten dat je samen kunt gaan bouwen aan nieuwe werkwijzen en gedragspatronen.

 

Jessica van der Plas

In 2019 wil ik gaan experimenteren met mijn communicatieve vaardigheden. Ik durf over mezelf te zeggen dat ik momenteel over goede communicatieve vaardigheden beschik, maar merk ook dat ik nog te vaak leun op mijn voorkeursstijl. Een voorkeursstijl die wordt gekenmerkt door enthousiasme, directheid en humor. In de meeste gevallen is deze stijl van communiceren effectief en ondersteunt het de boodschap die ik aan anderen wil overbrengen. Desondanks ervaar ik ook dat mijn voorkeursstijl kan botsen met andere communicatiestijlen, die bijvoorbeeld meer worden gekarakteriseerd door kalmte en precisie. Hierdoor bestaat het risico de verbinding met elkaar te verliezen, waardoor er van effectieve communicatie geen sprake meer is. Mijn doel voor dit jaar is om meer bewust te worden van mijn verbale en non-verbale patronen en van daaruit te experimenteren met alternatieven. Eerst maar is op zoek naar iemand die mij tijdens een overleg of presentatie wil observeren en daarna misschien mini-experimenten als: kat uit de boom kijken, een dag niet je mening geven of bij een overleg alleen reageren als daar om gevraagd wordt? Het wordt waarschijnlijk een tikkeltje confronterend, maar ben nieuwsgierig naar de nieuwe inzichten die ik hierbij kan opdoen.

Volg onze blogs en activiteiten op LinkedIn!