GalanNXT groeit!

In april hebben we weer twee nieuwe adviseurs in ons team mogen verwelkomen: Merlijn de Gilde en Lisanne Pool. GalanNXT groeit daarmee naar een team van zeven adviseurs. Ook Merlijn en Lisanne zijn geselecteerd op ons NXT-DNA waarbij fouten durven maken, experimenteren en durf tonen een belangrijke rol spelen. Voor deze kennismakingsblog vroegen we hen wat ‘durf tonen’ voor hen betekent in de professionele sfeer.

Merlijn de Gilde
Lef en durf tonen in de professionele (werk)omgeving, een leuk thema! Ik weet uit ervaring dat onze generatie, de millennial, in bepaalde opzichten wezenlijk verschilt van vorige generaties (en overigens in heel veel opzichten ook weer hartstikke vergelijkbaar is). Volgens mij zit het in de huidige tijdsgeest dat betekenis geven aan je werk, hier bewust over nadenken en dit uitspreken, steeds belangrijker wordt gevonden. Juist deze drang naar zingeving in combinatie met de hoge ambities en verwachtingen die jonge mensen hebben, zorgt best nog wel eens voor druk en stress.
Voor mij zit durf op dit soort momenten in het tonen van je kwetsbaarheid en het gesprek hier over aangaan. Natuurlijk gaat dit niet vanzelf, maar met genoeg oefening en begeleiding kom je een heel eind. De hulpvraag durven stellen en accepteren dat je je leven lang leert en ontwikkelt, is de basis voor vooruitgang. Voor mij was dit besef van grote waarde. Bovendien, zo heb ik gemerkt, geeft het uiteindelijk een gigantische boost aan je zelfvertrouwen en pro-activiteit. Dit helpt om goed in je positie te komen om écht het verschil te maken.

Lisanne Pool

Oei, een mooie binnenkomer: ‘wat versta jij onder durf tonen?’. Voor mij is het ultieme vertoon van durf, jezelf zijn in elke situatie zonder hierbij onaangepast te zijn. Maar hoe uit zich dat? Hoe meer ik na ging denken over mijn antwoord op deze vraag, hoe lastiger ik het vind om dat treffend te verwoorden.
Laatst kreeg ik nog een mooie breinbreker: “Wie is jouw held, tegen wie kijk jij op?”. Voor iemand met mijn nuchtere insteek, zonder idolen of echte helden/voorbeelden was dit een enorm lastige vraag. Waarom ik hierover begin? Omdat het antwoord heel dicht tegen het antwoord op de vraag over durf tonen zit. De mensen in de wereld waar ik tegenop kijk en echt respect voor heb, zijn mensen die dichtbij zichzelf blijven. In alle situaties zichzelf zijn, zonder masker, bluf of pretenties. Belangrijk hierbij is wel dat dit altijd mensen zijn die hierin erkennen dat ze niet perfect zijn, dat ze hun zwaktes kennen, maar ook ruimte geven en respect hebben voor de mensen om zich heen.
Dit is ook waar ik zelf naar streef én wat ik in anderen los probeer te maken. Accepteer jezelf zoals je bent en acteer vanuit jouw sterke punten, zonder je eigen valkuilen en kwetsbaarheden te verdoezelen. Een streven waar ik binnen GalanNXT denk ik goed aan kan werken; zowel voor mezelf als voor mijn collega’s en klanten.